Outfit: Se šlemi

dubna 18, 2015

Dnešní outfit je tak trochu klasického, netradičního rázu. Vzhled, který na ulici zcela jistě vzbudí pozornost. Při focení jsme spojili příjemné s užitečným a šli se projít s naším psíkem Charliem.

Outfitu dominují kalhoty italské značky Corneliani s vyšším pasem, které jsou opatřeny na vnitřní straně knoflíky pro šle. Šle či chcete-li kšandy tak nemají mnoho společného s uzounkými kšandami, které známe z dětství či galanterií.  Jedná se o opravdové gentlemanské šle s křížením typu Y. Šle si lze z kalhot vyjmout, poutka pro pásek však na kalhotách nejsou.

Šle jsou ve světě stále oblíbené, především pak ve Velké Británii či USA. V naši zemi mají své zlaté období již za sebou, nyní jsou spíše raritou a považovány za projev extravagance. Na módních blozích za hranicemi naší republiky jsou však často k vidění a možná se tak i u nás můžeme těšit na jejich znovuobjevení, stejně jako je tomu momentálně u motýlků. Šle zdůrazňují svislé linie a postavu tak opticky prodlužují. Příjemné uplatnění také mají zejména v létě,  kdy umožňují volné proudění vzduchu mezi kalhoty a košilí. 












Košile, Reserved
Kalhoty a šle: Corneliani
Boty, Baťa
Vodítko, Flexi











Související

1 komentářů