Outfit: S dvouřadým sakem a holými kotníky

července 10, 2015

Včera se nám počasí trochu zatáhlo, možná vás po tom šíleně horkém týdnu stejně jako mě spíše potěšilo. Včerejší večer byl tak ideální k tomu se trochu více obléct, využili jsme toho a nafotili pro vás můj nový outfit s dvouřadým sakem.

Pod sako jsem zvolil letní lněnou košili na míru od Peter James Proud, se kterým jsme také nedávno zveřejnili rozhovor. Jestli hledáte ideální materiál na léto, pak vězte, že len je to pravé ořechové. Košile na míru je jeden z takových těch mezníků, který vám udělá jednou pro vždy jasno v mnoha otázkách od složitějších po banální typu "Jak dlouhé tedy musí být ty rukávy košile?". Otázky skončí a dostávají se odpovědi. Příjemné je také i samotné sestavení košile. Odpadává to, že beru co je v konfekci v mé velikosti a s případnými nedostatky se sžiji. Zde si vyberete od límce, přes knoflíky po látku, látku podšívky po manžety. Já si nechal levou manžetu pro hodinky širší a pravou zase užší. To, že se člověk v košili na míru cítí mnohem pohodlněji, jakoby byla součástí jeho samotného, je pak už jen jedna velká úžasnost. 

Na košili mám bavlněné dvouřadé sako s bílými kontrastními  knoflíky, které jsem nedávno objevil v HM. Možná je to dokonce jejich první dvouřadé sako. Častým stalkerem HM řetězce sice nejsem, ale dosud jsem u nich sako tohohle typu neviděl. Poslední dobou mě dvouřadé saka baví jak sledovat, tak i především nosit. Tuzemské ulice jsou však prozatím prázdné. Nabádám tímto ke změně. 

Chinos jsem k tmavě modrému saku zvolil světlejší. Na fotkách to sice nejde vidět, ale mají jemný, příjemný a moc zajímavý vzor. Jedná se o italskou křejčovinu Baronio Uomo, které jsou k dostání v Uomo Napoletano

Co se týče obuvi, zvolil jsem letní hnědé Tassel loafers. Že nevíte o co jde? Tešte se tak na chystaný článek. Pokud víte, máte můj obdiv a úctu. Mokasíny jsou u nás brány za projev stařectví. Ve světe se však jedná o velice žádané boty a to si uvědomil dokonce i Baťa, který Tassel loafers zařadil do své italské kolekce Shoemaker. Jedná se o mé první mokasíny a už teď vím, že ne poslední. Mokasíny se nosí jak s dlouhými, tak i "invisible" ponožkami. Najdou se i takoví, které holé mužské kotníky pohoršují. Já mezi ně nepatřím, je léto a tak se tak i chovejme. Předem bych chtěl upozornit na mé kotníkové "opálení". Jsem nyní na maximu a lepší to už nebude. Útěchou mi je, že v tom nejsem sám. Z mnoha tak můžu zmínit například Edwarda z toho upírského bijáku či Burtonova Edwarda 

Co se doplňků týče, jako kravatu jsem zvolil hedvábnou tyrkysovou Tie Rack. Do kapsy saka padl bavlněný kapesníček od české značky Boom Bow, které nabízí například gentlemanský eshop KlukovnaKlukovna je pro mě objev čerstvý. Není tomu dlouho co je tento obchůdek online. Doporučuji prozkoumat. Jsem rád, že je pánské módě věnováno čím dál tím více pozornosti. Dalším doplňkem je kožené pánské psaníčko. Brand netuším, dostal jsem ho darem a nikde není po značce ani tečka. Důležité je, že slouží dobře a dle mě tak i vypadá.

Vlasy jsem k outfitu zvolil zrzavé. 






Košile, Peter James Proud, www.peterjamesproud.cz
Kapesníček, Boom Bow, www.klukovna.cz
Kalhoty, Baronio Uomo, www.uomonapoletano.cz
Psando, Kdo ví
Boty, Baťa z kolekce Shoemaker
Kravata, Tie rack
Sako, HM












Související

10 komentářů

  1. Není to první dvouřadé sako z HM :) loni jsem si zkoušel podobné, avšak mělo ještě další dva výše položené knoflíky... jediný problém byl, že bych ho neunosil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vámi zmiňovaný 6×2 je u nás nejběžnější a právem :) Je to příjemná klasika.Také se po něm dívám. Dvouřadá saka mě opravdu baví, jen u nás ta nabídka není tak pestrá..

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ano :-) Krásné prostředí

      Vymazat
    2. Díky za odpověď. je to tam opravdu krásné, taková oáza klidu. Úplně jiný svět než Masaryčka poblíž.

      Vymazat
  3. Povedené, moc se mi líbí mokasíny a jsem mile překvapen Baťou.
    http://grandeleganza.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektně sladěný. A ty vlasy - to je jako třešnička na dortu! :) Moc jsem se u vás nejenom u tohoto článku pobavila.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty holé kotníky jsou možná moderní, ale neuvěřitelně odporné.

    OdpovědětVymazat