Budování pánského elegantního šatníku

dubna 02, 2015

Pokud přemýšlíte o změně svého šatníku či jen nevíte o jaký další oblek rozšířit svůj šatník, pak je tento článek určen právě vám. Samotného mě toto téma momentálně zajímá. Udělal jsem tak menší průzkum, hledal rady a tipy a tady je výsledek.

Budování pánského šatníku, může být jedna z nejdůležitějších investic muže. Stejně jako všechny moudré investice, měla by i tato investice také zahrnovat výzkum a plánování. Buďme také trpělivý, všechno nemůžeme mít hned. Šatník se musí vybavovat postupně jako například byt. Elegantní šatník se tak může budovat léta a platí zde heslo více než kde jinde "Kvalita převažuje nad kvantitou". Kvalitní košile, svetry, obleky, polobotky, hodinky a kravaty. To jsou kousky do kterých se nemusíme bát uložit peníze.

Podívejme se tedy na pořadí v kterém může být ideální si obleky pořídit.

1. NÁMOŘNICKÁ MODRÁ

Oblek v námořnické modré je "must-have" každého muže. Jedná se o oblek, který můžete nosit v každém ročním období. Kalhoty této barvy jsou považovány za nejvšestrannější a lze je velmi dobře kombinovat s jinou barvou saka. U obleku v námořnické modré preferujme raději tkaniny s drobnější texturou.

Zdroj: http://thebestfashionblog.com


2. NEUTRÁLNÍ ŠEDÁ

Oblek číslo dvě. Pokud máte již oblek v námořnické modré, podívejte se po obleku v tzv. neutrální šedé. Jedná se skutečně o univerzální oblek. Mějme na paměti, že jak sako tak i kalhoty můžou fungovat bez problémů s díly z obleku námořnické modré. Šedý oblek je ideální v odstínech světlých až po středně šedou. Opět ho lze nosit ve všech ročních obdobích.

Zdroj: http://www.jennyschwarz.com


3. S BÍLÝM VLASOVÝM PROUŽKEM

Tento oblek vypadá velice elegantně a "klasicky". Jedná se o oblek, který lze nosit například na důležitá jednání. Bílý vlasový proužek se hodí do zaměstnání obzvláště pro makléře, bankéře a právníky. V oblibě ho mají také politici ve Velké Británii. Oblek s bílým vlasovým proužkem vypadá velmi dobře v námořnické modré či šedé. 

Zdroj: http://www.luxuryandvintagemadrid.com


4. VZOR OKENNÍ KÁRA

Vzor okenní káro je považován ze evropský styl.  Je to vzor při kterém nitě tvoří velké a otevřené obrazce.  Oblek se hodí nosit jak do práce, tak i ve vašem volném čase. Vypadá velice dobře a jako by říkal, že se toho nebojíte. Tento vzor je momentálně i můj oblíbený. Ideální barvou je opět námořnická modrá či neutrální šedá.

Zdroj: http://www.zeusfactor.com

5. ČERNÁ

Černá je klasika. Je to oblek, který se nosí především ve večerních hodinách po 18:00. Může být také dobrou alternativou ke smokingu. Černý oblek nejlépe vlněný či z mohéru se hodí pro slavnostní příležitosti, semi formal příležitosti, pohřby aj. 

Zdroj: www.theultralinx.com

6. SAKO S DVOUŘADÝM ZAPÍNÁNÍM

Již vlastníte pět jednořadých obleků, nyní je čas na změnu. Dvouřadé sako dává možnost se obléknout trochu více business formal. Dvouřadé námořnické modré sako, stejně jako blejzr, vypadá dobře se šedými kalhotami nebo se šedými kalhotami se vzorem okenní kára. Dávejme však pozor na to, že dvouřadé zapínání má tendenci rozšiřovat. Sako vám tedy musí opravdu padnout. 

Zdroj: www.modernoptical.com

7. SVĚTLE MODRÁ

Oblek ve světle modré je osvěžující jak v obchodním světe, tak i k experimentům  se vzory a barvami jak košil tak i kravat.

Zdroj: www.lookastic.com


8. HNĚDÁ

Hnědý oblek považuji za takové překvapení, něco nečekaného. Hnědý oblek také otevírá spoustu příležitostí pro kombinování košil a kravat, přičemž se hodí spíše pro volný čas, podobně jako zelená. 

Zdroj: www.thedapperdude.com

9. LETNÍ KHAKI OBLEK

Letní obleky se šijí z kašmíru, hedvábí, mohéru a bavlny. Tropikal z čisté střižní vlny je na oblek však nejvhodnější. Bavlna a len jsou v teplém počasí  velice příjemné, avšak musíme si dávat pozor na to, že se hodně mačkají. 

Zdroj: www.thegentlemanblogger.com


10. ŠEDÝ FLANEL

Flanel je těžká látka, která nedovoluje tělu dýchat. Takže oblečete-li si flanelový oblek jindy než v zimních měsících, nebude to nic příjemného. Když teploty klesnou, neexistuje jiný ideálnější oblek. Váš první flanelový oblek pravděpodobně změní  způsob jakým se díváte na krejčovství a textilie. 

Zdroj: www.bntailor.tumblr.com


Pořadí neberme jako nějaké dogma, že to přesně takhle musí být. To zcela jistě ne, spíše jako radu či dobrou cestu. Nebojme se také experimentů s jinými barvami, módní průmysl je vše jen ne nudný a kreativitě se meze nekladou.

Máte další postřehy a tipy? Podělte se o ně v komentáři.












Související

0 komentářů