Designérka Zuzka Beránková a její značka kožených kabelek Béliere

března 26, 2015

Přiznávám se, jsem kabelkoholik a když mi nedávno moje kamarádka Petra, mimochodem skvělá sommelierka, povídala o Zuzce a že navrhuje a ručně šije pravé kožené kabelky, bylo mi jasné, že Zuzku budu muset co nejdříve navštívit. A stalo se.


Se Zuzkou jsme si domluvily "rande", po práci jsem nasedla na tramvaj a vydala se směr Břevnov, do Zuzaniny dílny a zároveň showroomu. Zuzka mě přivítala s otevřenou náručí a ihned ve dveřích jsme se domluvily na tykání. Přeci jen jsme stejně staré, jak jsme záhy zjistily.


Již odmala měla potřebu něco vyrábět a když oslavila krásné 10té narozeniny, zkusila si ušít malou kabelku. V Liberci při studiu Technické Univerzity oboru Design skla a šperku si koupila svůj první šicí stroj a ušila si pro sebe první nositelnou kabelku. Po studiu se vrátila do Prahy a začala šít pro reklamu a filmy. Později stála u zrodu firmy Tlustý a spol. a po roce a půl, v srpnu 2014, se osamostatnila, našla si vyhovující prostory, otevřela si svoji dílnu a založila značku Béliere.


Zuzka navrhuje a vyrábí jak kabelky, tak kožené doplňky jakými jsou pásky, obaly na mobily, peněženky aj. Máte rádi barevné kabelky nebo dáváte přednost nadčasové černé či hnědé? U Zuzky si vybere svou barvu každý a to včetně druhu kůže. Na výběr je přes 15 barev od klasické černé, koňakové až přes zlatou či metalickou stříbrnou. Na výrobu kabelek používá převážně českou kůži a to od jedné z posledních českých koželužen v Jablůnce, kousek od Vsetína. Kování dováží z rodinné tokijské firmy a zipy z Milána. Ani na podšívku Zuzka nezapomněla, tam se na kvalitě taktéž nešetří. Podšívka je vyráběna z pravé semišové vepřovice, která je dovážena taktéž z Itálie a můžete si vybrat ze čtyř barev.


Převažuje u vás kvalita nad kvantitou? Milujete nadčasové a originální kousky? To vše u Zuzky v kolekci najdete. Šije pouze na zakázku, přímo vám na míru, poradí jaký typ kabelky zvolit k outfitu, jakou barvu apod. Její osobní přístup a přátelské jednání vás okouzlí.

Kabelka vyrobená ještě pod starým logem

Když jsem se Zuzky ptala na budoucnost značky Béliere a její cíl, odpověděla, že by si přála, aby mohla mít vždy dvě kolekce ročně, že se chystá vyrábět pro ženy batohy a především, aby se k ní klienti rádi vraceli a byli spokojeni.

A proč zrovna název Béliere? Vysvětlení je více než prosté - Béliere pochází z francouzštiny, je to ženský rod od Berana a jelikož se Zuzka jmenuje Beránková ...
















Související

0 komentářů